Ryktesspridning


Vi har nu sålt Tracker i Sverige i 4 år och känner att vi vill gå ut och möta en del illvilliga rykten som spridits. En del konkurrenter, i synnerhet en, har tydligen som försäljningsmetod att prata illa om våra produkter istället för att prata bra om sina egna.


Tracker är världens mest sålda sportfiskebåt och har inte blivit det av en slump eller för att det är en båt med dålig kvalité, tvärtom. Tracker har garantier som slår det mesta på marknaden, förmodligen alla. Robotsvetsade båtar har alltid högre och jämnare kvalitet än manuellt svetsade och läcker inte i nitar efter ett tag.


Självklart har det blivit fel på några av våra båtar precis som med alla produkter. Det viktigaste är hur du blir bemött om det skulle hända. Under dessa år har vi sålt över 400 båtar. 8 st har blivit garantiärenden. Av de 8 har det varit 4 st med fabrikationsfel så det uppstått en liten spricka i skrovet (mindre än 1cm) Alla dessa har fått en ny båt. Vi har också haft några ärenden där ägaren själv åsamkat skada, vi har hjälp dem också. Resten av ärendena har varit småsaker som t.ex trasig bränslemätare.


Ingen av garantiärendena har haft sprucken akterspegel, inte heller någon med sprickor i kölen. Samma illvilliga konkurrent har också spridit rykten att det inte går att försäkra en Tracker, vilket självklart inte stämmer. Alla bolag som försäkrar båtar, försäkrar givetvis våra båtar. Skulle världens största tillverkare av aluminiumfiskebåtar inte gå att försäkra? 


Vi är stolta över våra produkter och pratar inte illa om våra konkurrenters båtar. Vi behöver inte det, det räcker med att själv jämföra. Kläm och känn på våra produkter och jämför. 


Vd Chrisse Ericsson 
Mojoboats AB