”Enough technology to make the space shuttle jealous”


Vid tillfällen kan du få höra någon referera till ett spö som ett metspö. Var lugn. Var förstående. Håll dig från att starta nästa mening med ordet, ”Tjockskalle”. Men för all del, känn dig fri att påpeka situationen. Använd ett St. Croix-spö som ett lysande exempel på den avancerade tillverkningsprocessen i dessa ”metspön”!


St. Croix började bygga spön för 70 år sedan. Idag är de USA’s största tillverkare av spön. Bolaget är familjeägt och drivet. Här jobbar över 150 personer. När du besöker deras anläggning i Park Falls Wisconsin för en tur inne i fabriken, finns delar av tillverkningen uppdelad i tre segment. Den ”Vita” listan; saker du kommer se och prata om, den ”Grå” listan; saker du kanske bara kommer råka få se en glimt av, och slutligen den ”Svarta” listan; områden och stationer som är så hemliga och ”off limit” att inte ens en KGB-agent skulle kunna komma åt dem…

Över 5000 spön passerar genom St. Croix’s lager varje vecka. På St. Croix byggs spön från grunden, med egentillverkade klingor och med egenutvecklade teknologier såsom IPC, ART, TET och FRS ligger de i framkant. Tack vare modern och avancerad utrustning i form av exempelvis CNC-maskiner med CAD-programmering och Laserverktyg för precisionsmätning tillverkas spön som är felfria.


Från det första steget i tillverkningsprocessen vilket är att bygga klingan, till de sista stegen av finish och inspektion, så passerar varje spö 32 par händer och flera dussin olika stationer. Ett St. Croix-spö är så handbyggt som ett spö någonsin kan bli!


St. Croix bygger inte bara spön, de bygger fiskeglädje! Deras kunskap och engagemang för tillverkningen är inspirerande.
”St. Croix - Best Rods On Earth!”


” What would it take to knock the world off its axis?
Maybe a day when we don’t think about fishing. ”

St.Croix Rods distrubition i Skandinavien


Mojoboats har sedan flera år haft distributionen av St. Croix men enbart sålt in produkterna till ett fåtal Svenska butiker. Nu drar vi igång på allvar med distributionen. Kontakta Albin Sharghi i formuläret nedan eller ring på nummer 0708 - 89 22 97 eller kontakta Victor Söderberg nummer 0727 - 12 20 65.


Läs och ladda ner 2018 katalog här!


OBS: Vi distribuerar enbart St.Croix till butiker och säljer ej spön direkt till kund.

Kontakta oss

Namn

Epost

Ämne

Meddelande