Kontakta oss

Kom i kontakt med oss!


  Välkommen Svartzonker!

  Vi välkomnar Sveriges i särklass mest omtyckta och mest välkända fiskeprofil Claes Svartzonker Claesson till Team Mojoboats! Claes rattar numera en Tracker ProTeam 175 TXW Tournament Edition utrustad med en Evinrude E-Tec 75hk.

  Jag behövde en båt som klarar av att ta mig dit jag vill snabbt och även i grövre sjö, men samtidigt inte en allt för stor båt eftersom jag har lite begränsat utrymme att förvara den på.

  Berättar Claes och fortsätter. 

  Jag provade en 175 TXW hos Mojoboats för en tid sedan tillsammans med Albin. Dagen bjöd på riktigt tuffa förhållanden med rejäl vind och byar upp mot 16-17 meter i sekunden, men båten gick galet bra även i de vågorna. Något man kanske inte tror när det kommer till en något mindre bassboat som denna. Trackers patenterade Mod-V skrov levererade över förväntan.

  Claes bestämde sig omedelbart där och då och vi beställde båten samma dag. 

  Eftersom jag tävlar väldigt mycket och vi oftast då är tre man i båten och har proppfullt med utrustning vill jag ha en båt med stora stuvutrymmen där man får rena ytor för fiske. Efter att provkört båten jag skulle säga att vi utan tvekan då kan ligga i 34 knop fullpackad med tre pers. Men inte bara det, den stora fördelen är hur lättdriven 175:an är. Det betyder att även i starten kommer vi ta väldigt många andra tävlanden när vi smackar iväg. 

  Om motorvalet resonerade han.

  Jag valde en E-Tec från Evinrude just för vridet i starterna. Tvåtaktaren fullkomligt kastar upp båten i plan. Sedan att den är den mest miljövänliga maskinen på marknaden är också en viktig aspekt.

  Claes kör numera en Tournament Edition variant av 175 TXW. Den enda i Sverige än så länge. Skillnaden för svenska marknaden är egentligen bara den vita färgen, exklusivare ratt och infällbara knapar. I USA betyder varianten mer avancerad elektronik, men Claes har redan sedan tidigare ett samarbete med Navico och Lowrance så vi utrustade hans båt med HDS Live 12 i fören och 9 vid pulpeten. Båda på svängbara RAM-fästen. I fören sitter även Lowrance nya elmotor Ghost. 

  Alla har ju sett problemen jag haft på PikeFight med olika håvar och skit. Det är ju för att det varit trångt. Vi är tre man i en båt. Det kanske bara syns två, men det är spön och grejer överallt. Nu har jag nästan lika mycket grejer i TXW’n men de syns inte! Så mycket som Freewater-grabbarna och Philip antagligen svurit när de filmat tidigare också. Nu har de ytor att röra sig på.

  Den här båten kommer göra mig till en bättre och gladare fiskare utan tvekan!

  Vi har känt Claes länge och småpratat om detta i åratal och är extremt glada att äntligen ha han ombord Team Mojoboats!

  Kolla in det rykande färska YouTube-klippet där Claes går igenom båten och provkör den för första gången.