Kontakta oss

Kom i kontakt med oss!


  ”Enough technology to make the space shuttle jealous”

  – Best Rods On Earth

   Best Rods On Earth – Är St. Croix ödmjuka slogan. Det är inte lite att leva upp till, men alla som känt på eller fiskat med St. Croix spön, vet att det är något utöver det vanliga.

   St. Croix började bygga spön för 68 år sedan. Idag är de USA’s största tillverkare av spön. Bolaget drivs fortfarande familjeägt. På deras anläggning i Park Falls Wisconsin jobbar över 150 personer med det högteknologiska hantverket. Få, om någon, spötillverkare ligger inne med så mycket patent och hemligheter i sin tillverkningsprocess.

  Över 5000 spön passerar genom St. Croix’s lager varje vecka. På St. Croix byggs spön från grunden, med egentillverkade klingor och med egenutvecklade teknologier såsom IPC, ART, TET och FRS ligger de i framkant. Tack vare modern och avancerad utrustning i form av exempelvis CNC-maskiner med CAD-programmering och Laserverktyg för precisionsmätning tillverkas spön som är felfria.

   Från det första steget i tillverkningsprocessen vilket är att bygga klingan, till de sista stegen av finish och inspektion, så passerar varje spö 32 par händer och flera dussin olika stationer. Ett St. Croix-spö är så handbygt som ett spö någonsin kan bli.

   St. Croix bygger inte bara spön, de bygger fiskeglädje! Deras kunskap och engagemang för tillverkningen är inspirerande.

  Vi på Mojoboats har agenturen för St Croix i Skandinavien sedan flera år tillbaka. Du kan du köpa St.Croix fantastiska spön direkt av oss i vår butik i Pålsboda och online på Mojoshop.se med fri frakt.

  Det går även att köpa St.Croix hos våra återförsäljare runt om i Sverige. Här alla Sportfiskebutiker som säljer St. Croix listade och du kan hitta den närmaste utifrån din position.

  Avid X är byggda på en klinga av lätt och responsiv SCIII-grafit och har Micro Guide-ringar samt ett mycket behagligt Fuji-rullfäste där korken innesluter större delen av rullfoten. Letar du efter ett prisvärt haspelspö utan för mycket krusiduller är Avid X helt rätt!

  ->Till Avid X på Mojoshop.se!

  Bass X är makalöst prisvärda spön som dessutom presterar som bra mycket dyrare spön. Ett spö som inte är tung för plånkan, men med otroligt lätta klingor, tuff design och med 5 års garanti.

  -> Till Bass X på Mojoshop.se!

  Legend Elite Musky är varje gäddfiskares våta dröm. Ett måste för dig som bara nöjer dig med det bästa. Elite Musky tar prestanda till en annan nivå. Fjäderlätta, responsiva och otroligt behagliga att fiska med.

  ->Till Legend Elite Musky på Mojoshop.se!

  Legend Tournament Bass är ”de blåa” välkända spöna från St.Croix som de flesta känner till. I spöserien finner du en stor mängd spön för att täcka alla situationer av vårt inhemska abborre och gösfiske. Det finns till och med ett par spön i serien som är mycket kompetenta gäddspön.

  ->Till Legend Tournament Bass på Mojoshop.se!

  Legend Tournament Inshore är stenhårda spön för starka fiskar i salt och bräckt vatten. Stor gråsej, hälleflundra och torsk på grunt vatten är ingen match för vissa av spöna i denna serien! Gillar du att fiska gädda med haspel så kan Tournament Inshore vara något för dig.

  ->Till Legend Tournament Inshore på Mojoshop.se!

  Legend Tournament Musky kräver ingen närmare presentation, tusen och åter tusen av dessa spön har sålts till både musky och gäddfiskare runt om i världen! Vi på Mojoboats har alltid använt Legend Tournament i alla år av en enkel anledning, man hittar inte bättre spö för pengarna.

  ->Till Legend Tournament Musky på Mojoshop.se!

  Legend Tournament Walleye har samma finish och komponenter som Legend Tournament Bass, men i denna serie finns några modeller som särskiljer sig något från Bass-serien både i längd, kastvikt och design på rullfäste & handtag.

  ->Till Legend Tournament Walleye på Mojoshop!

  Legend X är avancerad teknologi presenterat i en design som är både modern men samtidigt har tecken på retro/old school. Fruktansvärt lätta, responsiva och vackra spön!

  ->Till Legend X på Mojoshop!

  Mojo Bass ligger helt rätt i pris och i denna serie finns allt från finessespön till swimbaitspön som även passar utmärkt till gäddfiske!

  ->Till Mojo Bass på Mojoshop!

  Mojo Bass Glass är en serie Crankbait-spön med klinga av Linear S glasfiber. Denna prisvärda spöserie innehåller alla typer av spön du kan tänka dig behöva till olika typer av hårdbeten såsom crankbaits i alla varianter och storlekar samt rattlebaits men även spinnerbaits och chatterbaits.

  ->Till Mojo Bass Glass på Mojoshop!

  Mojo Musky är helt omdesignade till 2020. Nya rullfästen, ringar, samt prisbelönade handtag från Winn-grip med namnet Mojo Musky ingjutet i handtaget. En spöserie som vunnit många best-i-test.

  ->Till Mojo Musky på Mojoshop!

  Mojo Yak, en serie spön tillverkade för att vara de ultimata kajakfiskespöna för fiske både i salt och bräckt vatten och i sötvatten. Serien vann pris för bästa spöserie på iCast 2018.

  ->Till Mojo Yak på Mojoshop!

  ” What would it take to knock the world off its axis?
  Maybe a day when we don’t think about fishing. ”

  St. Croix Bass X Casting 7'1" Medium Fast

  Till produkten på Mojoshop.se

  St. Croix Legend Glass Casting - 6'10" Medium Moderate

  Till produkten på Mojoshop.se

  St. Croix Legend Tournament Bass - Jerkbait - 6'8" Medium Fast

  Till produkten på Mojoshop.se

  St. Croix Mojo Musky Casting - 7'2" Extra Heavy Fast

  Till produkten på Mojoshop.se

  St. Croix Legend X Casting 6'10" Medium X-Fast

  Till produkten på Mojoshop.se

  St. Croix Legend Xtreme Casting 7'1" Medium Heavy X-Fast

  Till produkten på Mojoshop.se