Kontakta oss

Kom i kontakt med oss!


”Enough technology to make the space shuttle jealous”

– Best Rods On Earth

 Best Rods On Earth – Är St. Croix ödmjuka slogan. Det är inte lite att leva upp till, men alla som känt på eller fiskat med St. Croix spön, vet att det är något utöver det vanliga.

 St. Croix började bygga spön för 68 år sedan. Idag är de USA’s största tillverkare av spön. Bolaget är familjeägt och drivet. Här jobbar över 150 personer. När du besöker deras anläggning i Park Falls Wisconsin för en tur inne i fabriken, finns delar av tillverkningen uppdelad i tre segment. Den ”Vita” listan; saker du kommer se och prata om, den ”Grå” listan; saker du kanske bara kommer råka få se en glimt av, och slutligen den ”Svarta” listan; områden och stationer som är så hemliga och ”off limit” att inte ens en KGB-agent skulle kunna komma åt dem..

I vår butik i Pålsboda och på Mojoshop.se hittar ni samtliga spöserier från St. Croix. Fri frakt från Mojoshop.

St. Croix Mojo Bass Glass Casting - Target Cranker - 6'10" Medium Moderate

1680 kr
Till produkten på Mojoshop.se

St. Croix Legend Tournament Musky - Top -N-Tail - 8' Medium Heavy Fast

4300 kr
Till produkten på Mojoshop.se

St. Croix Legend X Casting 6'10" Medium X-fast

5150 kr
Till produkten på Mojoshop.se

Över 5000 spön passerar genom St. Croix’s lager varje vecka. På St. Croix byggs spön från grunden, med egentillverkade klingor och med egenutvecklade teknologier såsom IPC, ART, TET och FRS ligger de i framkant. Tack vare modern och avancerad utrustning i form av exempelvis CNC-maskiner med CAD-programmering och Laserverktyg för precisionsmätning tillverkas spön som är felfria.

Från det första steget i tillverkningsprocessen vilket är att bygga klingan, till de sista stegen av finish och inspektion, så passerar varje spö 32 par händer och flera dussin olika stationer. Ett St. Croix-spö är så handbygt som ett spö någonsin kan bli!

St. Croix bygger inte bara spön, de bygger fiskeglädje! Deras kunskap och engagemang för tillverkningen är inspirerande.

”St. Croix – Best Rods On Earth!”

Vi på Mojoboats har agenturen för St Croix i Skandinavien sedan flera år tillbaka. Nytt för 2020 är att du nu kan du köpa St.Croix fantastiska spön direkt av oss i vår butik i Pålsboda och på Mojoshop.se. med fri frakt. Vi har butiken full med alla spöserier i massor av storlekar.

St.Croix – Best Rods On Earth

Det går fortfarande givetvis att köpa St.Croix hos våra återförsäljare runt om i Sverige. Här alla Sportfiskebutiker som säljer St. Croix listade och du kan hitta den närmaste utifrån din position.

” What would it take to knock the world off its axis?
Maybe a day when we don’t think about fishing. ”